Assalamualaikum wbt..
dalam banyak-banyak resepi spageti, resepi ini menjadi kegemaran saya.. bukan sahaja mudah disediakan, bahan-bahan juga mudah didapati di pasaraya..
1 Labu bawang besar (cincang halus)
3 Ulas bawang (cincang halus)
2 Ketul isi ayam di cincang kecil
2 batang sosej di cincang kecil
Minyak sedikit untuk menumis
Butter 1 sudu untuk menambahkan keharumannya..
Daun ketumbar di rincik halus.. (utk harumkan)
garam + ajisio
1
paket spageti (aku beli brand kimball jugak murah cuma rm2.30 je)
Rebus dalam periuk + kan 1 sudu besar
minyak masak.. rebus sampai kembang dah toskan..
Cara2nya:-
1- Panaskan kuali, masukkan
minyak masak dan butter, bila dah panas campakkan bawang besar, goreng sampai
layu.
2- Masukkan bawang putih, biar
naik bau.
3- Masukkan sosej dan isi
ayam.. gorengkan serta biarkan sampai layu. kacau perlahan2..
4- Masukkan sos tomato
tradisional kimball, masak sampai menidih. aku tambah air 1/2 botol sos kimball
tu..
5- Dan menidih masukkan daun ketumbar
dan gaul sebati..
6- Masukkan garam dan ajisio
secukup rasa.. posa jadi agak2 je tau.. :)
7- Siap untuk di hidang..
:)
Comments
Post a Comment